Home /
Journalistieke producties

Sociaal engagement en opkomen voor de zwakkeren

 

Verankerd in meer dan 25 jaar ervaring op verschillende journalistieke gebieden, mogen we gerust stellen dat Braam & Broer heel wat op tafel kunnen leggen. Vanuit onze visie - een wereld waarin alle informatie vrij toegankelijk is - spelen sociaal engagement en opkomen voor de zwakkeren in de samenleving in onze verhalen een wezenlijke rol. 

 

Stella Braam, onderzoeksjournalist, heeft de participerende journalistiek in Nederland een flinke boost gegeven, onder het motto: 'Om een wereld te leren kennen, moet je er zelf deel van uitmaken'. Zij schreef voor allerlei tijdschriften en bladen, van Vrij Nederland tot NRC, en schreef diverse boeken. Zo volgde zij de lotgevallen van haar vader die in 2007 is overleden aan de gevolgen van Alzheimer, op de voet. In 2005 verscheen 'Ik heb Alzheimer' dat in Nederland massaal over de toonbank ging en in alle media werd geprezen als een boeiend verslag van een strijdbare demeterende oudere die in opstand komt tegen de hardnekkige vooroordelen en gebrek aan goede zorg. In september 2015 verscheen de 11e, herziene druk, met een nieuw hoofdstuk over medicijnmisbruik bij ouderen met dementie in Nederlandse verpleeghuizen.

 

In 2008 verscheen 'Ik blijf thuis, het verhaal van mijn moeder'. En in 2010, samen met Boudewijn Chabot: 'Uitweg, een waardig levenseinde in eigen hand'. Eerder publiceerde Stella Braam 'De blinde vlek van Nederland, reportages over de onderkant van de arbeidsmarkt' (1994); 'Grijze wolven, een zoektocht naar Turks extreem rechts' (1997; geactualiseerde druk 2004); 'Tussen gekken en gajes, avonturen in de undercoverjournalistiek' (2004; pocketversie 2006). 

 

Neem voor meer informatie gerust contact met ons op: info@braamenbroer.nl